Groene kamerplanten

Maak van uw woonkamer een groene oase door middel van groene kamerplanten. Deze populaire planten voor binnenshuis zijn de perfecte keuze als u planten zoekt die weinig verzorging nodig hebben. Groene kamerplanten zijn de planten die doorgaans niet bloeien, maar die zich kenmerken door hun mooie bladvormen of -kleur. Doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende soorten en maten kunt u eindeloos variëren en combineren. Bij Tuincentrum Thiels zijn deze mogelijkheden eindeloos dankzij ons brede assortiment. 

Groene kamerplanten voor slaapkamer en woonkamer

Welke soorten groene kamerplanten zijn er? 

Zoekt u een groene plant die als middelpunt van uw woonkamer kan dienen? Een grote kamerplant met grote groene bladeren is dan perfect. Wilt u toch liever een subtiele toevoeging aan uw woonkamer? Kies dan voor een kleinere versie zoals een Aloë Vera of een Varen. 

Het leuke aan groene kamerplanten is dat ze eindeloos te combineren zijn. Wissel een grote kamerplant af met een kleine en creëer zo een speels effect. Naast verschillende grootten zijn de kamerplanten verkrijgbaar in verschillende soorten. De populairste soorten hebben wij voor u op een rijtje gezet. 

 • Strelitzia 
  Deze plant met een sterk en groot blad leent zich perfect als grote blikvanger in de woonkamer. Met een stoere en exotische uitstraling geeft dit uw kamer net dat beetje extra. De plant, afkomstig uit Zuid- Afrika, heeft veel water nodig en dient maandelijks voeding te krijgen.
   
 • Calathea 
  De Calathea kenmerkt zich door het mooie gestreepte blad. De plant sluit zijn bladeren in de nacht en opent ze weer wanneer de zon begint te schijnen. Besproei de plant regelmatig en zorg ervoor dat hij half in de schaduw staat.
   
 • Monstera
  Deze plant, beter bekend als de gatenplant, is te herkennen aan zijn opvallende uiterlijk. De monsterlijke grote, groene bladeren met gaten erin maken de plant een opvallende verschijning. Deze plant is ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben of weinig tijd hebben om de plant te verzorgen. Naast dat de Monstera eenvoudig is om te verzorgen, heeft de plant een luchtzuiverende werking. 

 

De beste verzorging voor uw groene kamerplant

Groene kamerplanten zijn gelukkig niet erg kieskeurig als het gaat om de standplaats. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is dat ze niet in de volle zon komen te staan. Of u de juiste standplaats heeft gekozen is makkelijk te controleren. Wanneer bonte bladeren groen worden staan de planten op een te donkere plek. 

De bewatering van grote kamerplanten verschilt vanzelfsprekend van de bewatering van kleine soorten. Let er daarom altijd op of de grond nog vochtig is. Als de grond nog nat is, hoeft u geen water te geven. In de groeiperiode hebben de planten regelmatig water nodig en eenmaal in de twee weken een plantenvoeding. Aan te raden is om wekelijks te controleren of de grond nog vochtig is.

Heeft uw plant last van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten? Dan kan spint de oorzaak zijn. In ons tuincentrum in Heist-op-den-berg verkopen we zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen voor dit vervelende ongedierte. 

 

Groene kamerplanten koopt u bij Tuincentrum Thiels

Voor groene kamerplanten in groot of klein formaat bent u bij Tuincentrum Thiels aan het juiste adres. Ons brede assortiment geeft u de mogelijkheid om elke kamer in huis sfeervol in te richten. Wij ontvangen u graag in Heist-op-den-berg! Heeft u alvast vragen over welke kamerplanten geschikt zijn voor uw huis of over ons assortiment? Schroom dan niet om contact op te nemen. 

 

Stel uw vraag

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten

 • Gratis bezorging vanaf €45,00
 • 4500m² tuinplezier
 • 7 dagen versgarantie
 • Ruim assortiment
 • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021