Groene kamerplanten

Wilt u groene kamerplanten kopen in de omgeving van Heist-op-den-Berg? Dan bent u bij Tuincentrum Thiels aan het juiste adres! Groene kamerplanten zijn de planten die niet bloeien, maar die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of -kleur. Zolang ze niet in de volle zon staan zijn groene kamerplanten vaak al snel tevreden. De bonte soorten hebben meer licht nodig zoals bijvoorbeeld een standplaats op het Oosten.

De bewatering van groene kamerplanten

In de groeiperiode kunnen groene kamerplanten regelmatig water gebruiken en eenmaal in de twee weken plantenvoeding. De vochtopname is per plant verschillend, let er daarom altijd op of de nog grond vochtig is. Als de grond nat is, hoeft u namelijk geen water te geven. Voor groene kamerplanten is er speciale plantenvoeding verkrijgbaar. U kunt de planten verwennen met een sproeibeurt met de plantenspuit, of even buiten zetten tijdens een zachte regenbui. Bladspray zorgt ervoor dat de bladeren extra glans krijgen. Dit werkt echter alleen bij bijvoorbeeld ficussoorten en niet bij planten met "behaarde bladeren".

Standplaats 'groene planten'

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden. Een belangrijke reden is vaak dat er te veel water wordt gegeven. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats te donker. Spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In Tuincentrum Thiels zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Groene kamerplanten kopen bij Tuincentrum Thiels

Kom langs bij ons tuincentrum in Heist-op-den-Berg voor een ruim aanbod aan groene kamerplanten, of bekijk ons hele assortiment kamerplanten. Voor vragen over ons assortiment kunt u ook terecht bij [email protected] of bel gerust naar 015/22.27.52.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten