Schimmels

Soorten schimmels

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. De bekendste is meeldauw die de plant bedekt met een laagje wit schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten gronde richten.

Een andere schimmelsoort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldeknop. Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor, preventief spuiten in maart is aan te bevelen.

De valse meeldauw heeft een witgrauw laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant  onstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd.

Ontdek ons online aanbod

Ervaar het gemak van online winkelen. Wij leveren aan huis, u bent verzekerd van kwaliteit en kan op een veilige manier betalen. Tevens bieden wij de optie aan om uw bestelling te plaatsen via onze webshop en dit in ons tuincentrum te komen afhalen. Ontdek ons online assortiment bestrijdingsmiddelen tegen schimmels op onze webshop.

Last van schimmels op uw planten?

Kom langs bij Tuincentrum Thiels te Heist-op-den-Berg. Onze medewerkers helpen u graag. U kan ons ook steeds bereiken op het nummer 015/22.27.52 ofwel via info@tuincentrumthiels.be.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bestrijdingsmiddelen

  • Gratis bezorging vanaf €45,00
  • 4500m² tuinplezier
  • 7 dagen versgarantie
  • Ruim assortiment
  • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021