Onkruidbestrijding

Planten die als ongenode gasten in het gazon voorkomen noemen we onkruid. Wist u dat dit eigenlijk inheemse planten zijn? In de borders schoffelen we dit 'onkruid' gemakkelijk weg, maar in het gazon is dat een stuk moeilijker. Vaak gebruiken we daarom onkruidbestrijdingsmiddelen. Dit zijn bestrijdingsmiddelen in de vorm van korrels of in vloeibare vorm. Bij Tuincentrum Thiels hebben we verschillende manieren om onkruid tegen te gaan. Onze medewerkers laten u  graag zien welke methoden er bestaan. Bezoek ons mooie tuincentrum in Heist-op-den-Berg.

Andere soorten onkruid

Een ander hardnekkig onkruid is mos. Vaak komt dit in gazons voor die in de schaduw liggen of waar de grond te zuur is. Wilt u weten hoe u mosgroei in uw grasmat voorkomt? In ons tuincentrum bieden we een grondanalyse aan met daarbij een aangepast bemestingsadvies. Uit de grondanalyse blijkt of u een zure of een basische grond heeft. Bij een te zure grond raden we kalk aan. Bij een te basische grond voegt u organisch materiaal toe om de grond zuurder te maken. Een neutrale pH-waarde ligt rond de 7. 

Maak een afspraak voor een grondanalyse

 

 

Onkruidbestrijding - Thiels

Gereedschap tegen onkruid

Onkruid is gelukkig goed weg te halen met de juiste gereedschappen. Wij bieden onder meer elektrisch gereedschap, handgereedschap en sproeitoestellen om onkruidbestrijding te vergemakkelijken. Verwijder onkruid zo makkelijk en snel mogelijk. Gebruik bijvoorbeeld een schoffel voor in de border. Voor het bestrijden van onkruid in het gazon is het vooral belangrijk dat u uw gazon goed onderhoudt. Dat wil zeggen:

  • pH-waarde op peil houden door te strooien met kalk, 
  • gazon bemesten met gazonmest,
  • regelmatig maaien van het gazon.  

Vaak is de combinatie van de juiste middelen én het juiste gereedschap een ideale combinatie. Vraag onze medewerkers om advies voor het bestrijden van onkruid in uw gazon, zij helpen u graag!

Ontdek ons aanbod onkruidbestrijding in ons tuincentrum in Heist-op-den-Berg

In ons tuinecntrum in Heist-op-den-Berg bieden wij een uitgebreid assortiment onkruidbestrijding aan. Wij bieden de juiste producten om snel van het vervelende onkruid af te zijn. Meer informatie? Kom bij ons langs in het tuincentrum! U bereikt ons ook telefonisch op het nummer 015/22.27.52 ofwel via info@tuincentrumthiels.be. Graag tot ziens bij Tuincentrum Thiels!

Bekijk onze openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bestrijdingsmiddelen

  • Gratis bezorging vanaf €45,00
  • 4500m² tuinplezier
  • 7 dagen versgarantie
  • Ruim assortiment
  • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021