Meer pompoendecoraties

Meer pompoendecoraties

Eerder gaven we op deze site van ons tuincentrum in Heist-op-den-berg al tips voor het maken van griezelige pompoendecoraties voor Halloween en Sint-Maarten. Geen kinderen en/of geen n van Halloween of Sint-Maarten? Ook dan zijn pompoenen en kalebassen sfeervolle herfstdecoraties.

Herfststilleven op de tuin- of balkontafel
Kies in ons tuincentrum in Heist-op-den-berg verschillende soorten grote en kleine pompoenen en (sier)kalebassen om daar een mooie compositie op de tuin- of balkontafel mee te maken. Zet er een stevige, windbestendige lantaarn met een kaars erin bij of drapeer een lichtsnoer om de tafel. Leg er eventueel ook verkleurde herfstbladeren, kastanjes, dennenappels en sierappeltjes bij, gewoon op tafel of in een mooie schaal of mand.

Pompoen als bloemenvaas
Leuk voor op de eettafel: een uitgeholde pompoen met een herfstboeket erin. Ga bij het uithollen van de pompoen te werk zoals beschreven bij onze tips over pompoendecoraties voor Halloween en Sint-Maarten. Neem een vaas die in de pompoen past om het boeket in te schikken, omdat de pompoen gaat rotten als je daar water met snijbloemenvoeding in doet.

Vriendelijk en fleurig welkom
Je kunt in een pompoen ook jouw of een andere naam of het woord ‘welkom’ kerven. Of er een bosfiguur, bloem, kabouter of ster uitsnijden. Mogelijkheden te over die niets met griezelen of spoken te maken hebben. Een nieuwe trend is het beplakken van pompoenen met mos en rots- of vetplantjes. Zet de pompoen(en) vervolgens onder een afdakje bij de voordeur.

Duurzame zadentip

Niet alleen het vruchtvlees van een pompoen is lekker en gezond. Dat geldt ook voor de zaden. Haal de zaden uit het vruchtvlees, wrijf ze schoon met keukenpapier en spoel ze verder schoon onder de kraan. Laat ze goed drogen. Vervolgens kun je ze kort roosteren in een koekenpan met een dikke bodem en over een salade of pasta strooien. Bewaar een paar pompoenzaden om volgend voorjaar op een zonnige plek in de tuin uit te zaaien. Voorzie ze van voldoende voedingstoffen (compost of mest) en geef ze regelmatig water. Dan heb je volgend jaar rond deze tijd je zelf gekweekte pompoenen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...
  • Gratis bezorging vanaf €45,00
  • 4500m² tuinplezier
  • 7 dagen versgarantie
  • Ruim assortiment
  • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021