Stoere kamerplant Euphorbia

Wie echt stoer is, neemt een robuuste cactus Euphorbia in huis. Deze cowboycactus kent zijn oorsprong in warme landen, waardoor de cactus goed tegen langere tijd zonder water kan. In België kennen wij vooral de Euphorbia Ingens en de Euphorbia Erytrea soort. Deze stoere cactussen hebben één dikke stam met vertakkingen aan de zijkant. Er zijn ook Euphorbia soorten met meerdere stammen, zoals de Euphorbia acruensis of de Euphorbia canariensis. Bent u op zoek naar een stoere cactus die niet veel verzorging vereist? Dan is een Euphorbia cactus iets voor u!

Cactus of vetplant?Euphorbia kamerplant - Thiels

Cactussen hebben een soort reservoir binnenin waarin zij water opslaan in periodes van extreme droogte. Bij de Euphorbia cactus is dit reservoir niet gevuld met water, maar met wolfsmelk of melksap. Hierdoor is de Euphorbia cactus officieel geen cactus, maar een vetplant. Ondanks dat vetplanten normaal gesproken geen stekelig karakter hebben, zijn de stekels vand e Euphorbia zeer prikkelbaar. Doe dus voorzichtig met het vervoeren, verpotten of water geven van de plant. Ondanks dat de Euphorbia geen cactus is, prikken de naalden wel degelijk!

Wolfsmelk giftig

Er zijn vele soorten Euphorbia cactussen, ofwel vetplanten bekend. Hetgeen wat al deze soorten gemeen hebben, is dat ze allemaal het zogenoemde wolfsmelk of melksap in zich hebben. Dit wolfsmelk is zeer giftig en kan schade aanrichten aan de huid en slijmvliezen. Bent u in contact gekomen met het sap binnenin de Euphorbia plant? Spoel de huid dan goed af met veel water. Is het sap in de ogen terecht gekomen? Spoel het oog dan zo snel mogelijk met veel water en neem desnoods contact op met de huisarts. De plant is mooi om naar te kijken, maar absoluut geen speelgoed.

Euphorbia cactus verzorging

Nu u weet dat de Euphorbia cactus eigenlijk geen cactus is, maar een vetplant, wilt u meer weten over deze stoere verschijning. Hoe houdt u deze opvallende plant mooi? De verzorging van de cactus Euphorbia is zeer eenvoudig, u hoeft namelijk bijna niet naar deze plant om te kijken om hem mooi en stralend te houden.

  • Geef de plant eens per maand water

  • Plaats de plant in de halfschaduw

  • Geef de plant geen extra plantenvoeding

  • Eens per 3 jaar verpotten

Euphorbia kamerplant - ThielsEuphorbia cactus

Net als vele andere cactussen en vetplanten, heeft de Euphorbia geen hoge eisen qua standplaats. Plaats de plant op een plek in de kamer waar hij veel licht krijgt. Wilt u de plant verplaatsen naar bijvoorbeeld een wat donkerdere plek? Verschuif de plant dan langzaam naar de nieuwe plek. De Euphorbia plant moet wennen aan plotselinge, hevige veranderingen qua standplaats. Verzorg de plant met liefde en geniet vooral van zijn hippe, stoere uitstraling. Doe mee met de cactus-trend en haal een echte blikvanger in huis met de Euphorbia plant. Zoek een mooie pot bij de cactus om het helemaal af te maken.

Koop Euphorbia kamerplant in Heist-op-den-Berg

Kom langs in Heist-op-den-Berg om de mooiste Euphorbia kamerplant uit te kiezen. Wij bieden verschillende soorten en groottes, tegen elk budget. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina. Wij zien u graag binnenkort bij Tuincentrum Thiels!

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
  • Gratis bezorging vanaf €45,00
  • 4500m² tuinplezier
  • 7 dagen versgarantie
  • Ruim assortiment
  • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021