Vaste planten voor de border

Vaste planten voor de border

Kent u alle voordelen van vaste planten al? Naast het feit dat ze prachtig bloeien, zijn ze ook ontzettend handig omdat u ze slechts één keer plant en ze jaar na jaar terug komen. Bij Tuincentrum Thiels vindt u een zeer ruim assortiment aan vaste planten die zeer geschikt zijn voor borders. Tuincentrum Thiels is een begrip in de regio. Wij specialiseren ons in buitenplanten voor elk seizoen. Zo is er voor iedereen op elk moment wel een geschikte vaste plant te vinden. Kom langs in Heist-op-den-Berg en bekijk ons aanbod.

Wat is een vaste plant?

De naam zegt het misschien al, maar een vaste plant is een plant die 'vast' in uw tuin staat. Deze groep planten sterft in de winter bovengronds af, terwijl het wortelsysteem in tact blijft. Wanneer de temperaturen in het voorjaar weer oplopen, loopt de plant opnieuw uit. Een vaste plant voegt vooral jaarrond kleur aan uw tuin toe. Waar eenjarige perkplanten gedurende één seizoen voor heel veel kleur zorgen, hebben vaste planten een andere toegevoegde waarde: namelijk het feit dat ze elk jaar terug komen. Vaste planten lenen zich voor veel plekken in de tuin, maar zijn zeer toepasbaar in borders. Kom langs en bekijk ons kleurrijke aanbod.

Top 7 vaste planten voor de border

Bij tuincentrum Tuincentrum Thiels vindt u vaste planten in allerlei soorten en maten. Waar te beginnen bij het kiezen van planten voor in de border? Wij hebben een top-7 gemaakt met onder andere bontgekleurde borderplanten en bijzondere borderplanten. Benieuwd naar de deze zeven toppers? Hier komen ze:

 1. Blauwe Anemoon (Anemone Blanda)

 2. Lampenpoetsersgras (Pennisetum)

 3. IJzerhard (Verbena Bonariensis)

 4. Vrouwenmantel (Alchemilla Mollis)

 5. Leliegras (Liriope Muscari)

 6. Stekelnootje (Acaena Microphylla)

 7. Maagdenpalm (Vinca Minor)

Vaste planten - Tuincentrum Thiels

Thema en indeling voor uw border

Er zijn verschillende manieren om een border aan te leggen en in te delen. Wilt u niet veel onderhoud aan de border? Kies dan voor onderhoudsvriendelijke planten, zoals veel vaste planten. Het hele jaar door hoeft u vrijwel niets te doen aan de vaste tuinplanten. Water geven en één keer per jaar goed snoeien is al voldoende. Heeft u ook al nagedacht over een thema voor de border? Denk bijvoorbeeld aan een border in uw lievelingskleur, een border met geurende tuinplanten of een border speciaal voor vlinders en bijen. Aan u de keuze! Vindt u het lastig om een knoop door te hakken? Vraag dan gerust om advies bij één van onze medewerkers. In onze winkel in Heist-op-den-Berg, in de buurt van Hulshout, Aarschot, Antwerpen, Mechelen, Leuven, Diest, Geel, Lier en Keerbergen werken groenexperts die veel kennis hebben van vaste planten. Kom langs en laat u adviseren door onze toppers!

Groenblijvende tuinplanten voor de border

Om ook in de winter de borders in de tuin er mooi uit te laten zien, raden wij u aan om ook een aantal groenblijvende planten in de border te zetten. Juist in de donkere winterperiode geven groenblijvers meer sfeer en kleur in de tuin. Populaire groenblijvende borderplanten zijn:

 1. Mansoor (Asarum europaeum)

 2. Kruipend Zenegroen (Ajuga reptans)

 3. Ooievaarsbek (Geranium)

 4. Goudaardbei (Waldsteinia ternata)

Groenblijvende vaste planten - Tuincentrum Thiels

Vaste planten kopen in Antwerpen

Hebben wij u enthousiast gemaakt en wilt u ook graag aan de slag met borderplanten? Breng dan zeker een bezoekje aan ons tuincentrum in Heist-op-den-Berg. Hier vindt u een groot assortiment vaste planten die zowel toepasbaar zijn in potten, in de directe grond en natuurlijk in de border. Heeft u advies of inspiratie nodig? Onze medewerkers geven u graag advies en zijn er om u te helpen en inspireren bij het indelen en ontwerpen van uw border. Graag laten wij u ook zien welke borderplanten u perfect met elkaar kunt combineren. Kortom: maak uw border in de tuin groen en gezellig met de mooiste vaste borderplanten van Tuincentrum Thiels.

Bekijk onze openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu doen: neem zomerstekken

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Ga voor een Mediterrane tuin, balkon of dakterras!

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
Anti-muggen en wespen tips voor huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
 • Gratis bezorging vanaf €45,00
 • 4500m² tuinplezier
 • 7 dagen versgarantie
 • Ruim assortiment
 • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021