Zaaien

          

 

Gras zaaien doet u het best in april en mei wanneer de grond vochtig is en de temperatuur stijgt. Het vroege najaar is ook ideaal. Bij regen zullen de zaden goed in de bodem komen te zitten.

Een gazon aanleggen hoeft slechts 1 keer en u kan er jaren van genieten. Daarom doet u het best ook meteen goed. De beste start is een grondanalyse, bij Tuincentrum Thiels bekijken we graag samen naar de samenstelling en PH-waarde van uw grond. Wist u dat de ideale PH tussen 6,2 en 6,6 ligt? We willen dus een neutrale tuin. Een arme of zanderige grond kan u rijker maken door organische meststoffen toe te voegen. Een zware kleigrond kan u lichter maken door er turf of zand door te mengen.

 

Gazon aanleggen

Om een gazon aan te leggen beginnen we met de aarde onkruid en afval vrij te maken, nadien kan u de grond omspitten tot op een diepte van ongeveer 20 cm. Dit kan makkelijk en snel met een spade. Hierna harkt u de aarde mooi vlak met een rechte hark. Loop de grond vlak en herhaal deze laatste twee stappen tot u een mooie platte vlakte creëert. Het strooien kan met de hand of een strooiwagen. Strooi wat extra zaden aan de rand van uw toekomstige gazon. De inhoud van de doos graszaad verdeelt u in twee gelijke delen. De eerste helft strooit u gelijkmatig over het gazon, daarbovenop strooit u de tweede lading haaks.

Aanlopen kan u met een wals zodat ze goed vast zitten. Zaadjes ontkiemen in het licht, dek ze daarom niet af. Als het gras 10 cm hoog staat kan u het voor de eerste keer afrijden. Rijd het niet te kort af.

 

               

 

Gazon herstellen

Dorre of kale plekken herstellen? Maai het gazon en hark indien nodig de kale plekken wat los. Meng wat graszaad met grondverbeteraar en strooi dit over de kale plek. Druk de aarde lichtjes aan en hou het plekje vochtig. Voor kale plekken raden wij graszaad aan dat speciaal gemaakt is voor herstel zoals de DCM graszaad Riparo Plus

 

          
                                            

 

Voor meer informatie kan u onderstaand filmpje bekijken:

 

 

U vindt het bij Tuincentrum Thiels te Heist-op-den-Berg

Onze medewerkers geven u graag het gepaste advies voor uw tuinonderhoud. Kom langs of contacteer ons via [email protected] ofwel telefonisch 015/22.27.52.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon

  • Gratis bezorging vanaf €45,00
  • 4500m² tuinplezier
  • 7 dagen versgarantie
  • Ruim assortiment
  • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021