Top 5 bij-vriendelijke planten

Biodiversiteit is een belangrijk onderwerp in ons tuincentrum. Hoe zorgt u ervoor dat uw tuin bij-vriendelijk is? Bij Tuincentrum Thiels doen we er alles aan om tuinen in de regio Antwerpen zo groen mogelijk te maken. Wij bieden tuinplanten, graszoden, bomen, struiken en nog veel meer om uw tuin groen en milieuvriendelijk in te richten. Wist u dat bijen en vlinders het steeds moeilijker krijgen in België? Dat is zonde, want we hebben bijen en vlinders hard nodig voor de bestuiving van ons fruit, tijd om bijen en vlinders een handje (of vleugeltje) te helpen.

Waarom een bij-vriendelijke moestuin?

Bij een moestuin denken we vaak aan groentes en fruit, maar wist u dat een moestuin ook bij-vriendelijk kan zijn? Een bij-vriendelijke moestuin bestaat uit planten en kruiden die aantrekkelijk zijn voor bijen. Varieer in het aanbod aan kruiden en planten. Plant diverse kruiden en planten die variëren in bloeitijd, vorm, hoogte en kleur. Zo zorgt u ervoor dat uw moestuin het hele jaar door aantrekkelijk is voor bijen. Richt uw moestuin bij-vriendelijk in en lok zoveel mogelijk bijen, vlinders en andere insecten naar uw moestuin. Een biodiverse moestuin, wie wilt dat nu niet?

Hoe richt ik een bij-vriendelijke moestuin in?

Bijen houden van een rommelige, groene en geurende tuin. Bijen houden niet van een strak gemaaid gazon en al helemaal niet van veel tuintegels. Bijen en vlinders hoppen het liefst van bloem naar bloem. Plant uw moestuin dus niet vol met slechts één soort, maar varieer met verschillende bomen, struiken, kruiden en andere planten. Probeer zoveel mogelijk verschillende planten met verschillende bloeitijd, hoogte en kleur in de tuin te planten. Hoe meer aanbod in de tuin, hoe meer bestuiving en bevruchting van appelbomen, kersenbomen en aardbeienplanten. Dus: zaaien maar!

Bijen - Thiels

Top 5 bij-vriendelijke planten

De top-5 favoriete bij-vriendelijke planten voor in de moestuin bij Tuincentrum Thiels is:

Met deze kleurrijke planten maakt u van uw (moes)tuin een bijen- en vlinderparadijs. Bovenstaand lijstje met planten zzzz-orgt ervoor dat alle bijen vrolijk naar uw tuin vliegen. Deze planten dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit in uw tuin, maar zijn ook nog eetbaar en passen perfect in een modern gestijlde tuin. Bent u op zoek naar bij-vriendelijke planten in de kleuren paars, rood en roze? Dan zijn deze planten echt iets voor u! Kom langs in ons tuincentrum in Heist-op-den-Berg en ontdek alles over deze bij-vriendelijke moestuin planten.

Wat past nog meer in een bij-vriendelijke tuin

Bijen houden naast bloemen ook van onderdak. Een speciaal bijenhotel bestaat uit kleine buisjes, gaatjes, holletjes en gaas om bijen een schuilplaats en plek om te nestelen. In ons tuincentrum hebben we verschillende soorten bijenhotels beschikbaar. Sommige creaties zijn speciaal ontworpen voor bijen, andere insectenhotels bieden ook een schuil- en nestplaats voor andere insecten, zoals lieveheersbeestjes, vlinders en oorwormen.

Bestellen bij Tuincentrum Thiels

Tuincentrum Thiels biedt een groot aanbod aan bij-vriendelijke planten die ervoor zorgen dat uw tuin deze zomer een bijenparadijs vormt. Lok bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en andere insecten naar uw tuin met onze toppers voor in de bij-vriendelijke tuin. Onze medewerkers vertellen u alles over biodiversiteit, inheemse planten en nectarhoudende planten. Kom langs in ons tuincentrum in Heist-op-den-Berg en zorg er samen met Thiels voor dat België steeds groener wordt.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu doen: neem zomerstekken

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Ga voor een Mediterrane tuin, balkon of dakterras!

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
Anti-muggen en wespen tips voor huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
  • Gratis bezorging vanaf €45,00
  • 4500m² tuinplezier
  • 7 dagen versgarantie
  • Ruim assortiment
  • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021