De Agapanthus, terrastopper!

De Agapanthus, terrastopper!

Ontdek de betoverende Agapanthus, ook wel bekend als de Afrikaanse lelie of liefdesbloem. Deze sierlijke vaste plant komt oorspronkelijk uit Afrika en is met zijn elegante stelen en weelderige bloemen een ware blikvanger in elke tuin.
 
Met haar slanke stelen en opvallende bloemknoppen is de Agapanthus een echte eyecatcher. Haar bloemen variëren van helder wit tot diepblauw, lavendel of levendig paars. Of u nu een zonnige plek of halfschaduw heeft, de Agapanthus groeit goed in verschillende omgevingen.
 
Niet alleen is de Agapanthus een lust voor het oog, ze heeft ook nog andere fantastische eigenschappen. Deze plant is winterhard en kan dus zonder problemen het Nederlandse klimaat trotseren. Ze gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Daarnaast is de Agapanthus ook nog eens gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze perfect is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.
 
Deze veelzijdige plant kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. En niet alleen in de tuin, maar ook in boeketten en bloemstukken is de Agapanthus een prachtige toevoeging. Haal een vleugje natuurlijke schoonheid in huis!
 
Bij Tuincentrum Thiels hebben we een uitgebreide selectie Agapanthus planten in verschillende kleuren en maten. Wilt u nog meer details over de Agapanthus? Lees het hier in onze plantengids.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De leukste tuincadeaus voor Moederdag

In ons tuincentrum in Heist-op-den-berg slaag je gegarandeerd voor een mooi geschenk voor Moederdag. Lees hier onze inspirerende tips voor originele cadeaus, voor moeders met én zonder groene vingers.  

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
  • Gratis bezorging vanaf €45,00
  • 4500m² tuinplezier
  • 7 dagen versgarantie
  • Ruim assortiment
  • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021