LED kaarsen: veilig en energiezuinig

Een kaars zonder vlam? Jawel, het bestaat! Met LED kaarsen brengt u evenveel sfeer aan als met echte kaarsen, maar dan zonder de bijkomende risico’s. U bent vast wel eens zonder een kaars te doven in slaap gevallen of misschien heeft druipend kaarsvet uw nieuwe bijzettafel onlangs vernield. Er zijn tal van redenen te bedenken waarom dinerkaarsen, stompkaarsen of waxinelichtjes op batterij écht iets voor u zijn. We vertellen u in dit blogartikel graag alle ins en outs over LED kaarsen.

Veilig ‘branden’

LED kaarsen zijn eigenlijk niet meer dan lampjes op batterijen in de vorm van een kaars. Met één knop is de kaars klaar voor gebruik en geniet u van zijn statische of flikkerende vlam. Misschien wel het grootse voordeel van dit soort kaarsen is dat ze in elke omgeving veilig te gebruiken zijn - zelfs in de buurt van kleine kinderen en iets te enthousiaste huisdieren. De stress die u voelt wanneer u zich herinnert dat u ergens een kaars hebt laten branden, is voorbij. U kunt zonder angstgevoelens een LED kaars achter uw gordijnen en in elke kamer van het huis laten schitteren.

Led kaarsen - Thiels

Een gezond alternatief

Een kaars op batterijen is dan misschien niet echt, maar het geeft wel dezelfde gezellige sfeer als echte kaarsen. Met oplaadbare kaarsen hoeft u zich geen zorgen te maken dat er hete wax op uw meubels druppelt of dat er een gat in de bank ontstaat door een recent aangestoken lucifer. Ook de schadelijke rook is verleden tijd. Veel kaarsen bevatten immers verschillende chemicaliën en kleurstoffen. Sommige varianten hebben zelfs glitters of andere extra's om hun esthetische aantrekkingskracht te vergroten. Het ziet er leuk uit, maar de dampen die vrijkomen zijn minder fijn voor de gezondheid – zeker wanneer u gevoelig bent voor rook. Vlamloze kaarsen zijn schoon en kunnen uw gezondheid niet schaden.

Leuk voor de portemonnee

Een mooie kaars is tegenwoordig best wel aan de prijs. Wat tevens jammer is, is dat u er ook maar een beperkte tijd plezier van hebt. Als de kaars eenmaal is gesmolten, is het gedaan met uw aankoop. Tuurlijk, een echte kaars is hartstikke gezellig, maar u bent eigenlijk letterlijk uw geld aan het verbranden. Met een LED kaars is dit verleden tijd. De vlamloze kaarsen van werken op batterijen of op andere oplaadbare systemen en kunnen continu worden hergebruikt. Geen gedoe met branduren; u hebt er jarenlang plezier van!

Led kaarsen - Thiels

Koop LED kaarsen, geurkaarsen, stompkaarsen en dinerkaarsen bij Tuincentrum Thiels

LED kaarsen zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Zo zijn er varianten met een afstandsbediening of een timer. Vaak zijn de kaarsen gemaakt van paraffine wax, waardoor ze net echt lijken. Bent u toch meer van de echte kaasen of wilt u een aantal nepkaarsen combineren met echte? Ook voor geurkaarsen, dinerkaarsen, gedraaide kaarsen, druipkaarsen bezoekt u ons tuincentrum in Heist-op-den-berg! Kom langs bij Tuincentrum Thiels in Heist-op-den-berg om al onze stralende kaarsen te bekijken. Ook voor een bijpassende kaarsenhouder, windlicht of kandelaar is er bij ons genoeg te kiezen. Leuk als cadeau voor iemand die wel een lichtpuntje kan gebruiken! Onze medewerkers vertellen u graag meer over ons assortiment (LED) kaarsen.

Bekijk openingsuren

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
  • Gratis bezorging vanaf €45,00
  • 4500m² tuinplezier
  • 7 dagen versgarantie
  • Ruim assortiment
  • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021