Vijf tips voor het verzorgen van uw kerstboom

Vijf tips voor het verzorgen van uw kerstboom

Bij Tuincentrum Thiels hebben we weer de mooiste kerstbomen beschikbaar. Kerstbomen in pot en gekapte kerstbomen in alle soorten en maten. Bekijk welke soorten wij verkopen. U wilt natuurlijk weten hoe u uw kerstboom zo lang mogelijk mooi houdt. Wij geven u vijf tips voor het verzorgen van uw kerstboom

Hoe houd ik mijn kerstboom mooi?

 1. ACCLIMATISEREN

 • Kerstboom met afgezaagde stam

Zaag een klein stukje van de onderkant van de stam af om een verse "wond" te maken. Zet deze vervolgens in een standaard met water op een koele plaats.Ik denk hierbij aan de garage of schuur .Voorkom te grote temperatuurschommelingen, waardoor de kerstboom straks minder snel zijn naalden verliest. Daarna kan de boom vocht opnemen en langzaam wennen aan de kamertemperatuur. Na 24 uur is de boom klaar om naar de woonkamer gezet te worden. Nog even geduld vooraleer we kunnen gaan versieren!

 • Kerstboom met kluit in pot

Zet ook de kerstboom met kluit eerst in een koele ruimte met een tussen temperatuur zodat de boom langzaam kan wennen. Vervolgens kan hij ook na 24 uur verplaatst worden naar de woonkamer.Knip de top niet af als het niet hoeft. De boom verliest extra vocht door de snoeiwond.

 1. ​​STANDPLAATS

Let op! Zet de boom niet te dicht bij de verwarming of haard zodat hij zo min mogelijk verdampt. Droge lucht versnelt de uitdroging van de naalden en die zullen hierdoor sneller uitvallen.

 1. ​​WATER GEVEN

Geef een boom met kluit meteen een paar liter water. Houd daarna bij de kluitbomen de grond licht vochtig, de wortels mogen niet uitdrogen. Gebeurt dit niet, dan kunnen de naalden weer sneller gaan uitvallen.

Een kerstboom zonder kluit water geven doe je door een kerstboomstandaard met waterreservoir te gebruiken. Zorg dat een gezaagde boom altijd genoeg water in de standaard heeft.

 1. POTKEUZE

Zorg ervoor dat de  kluit van de kerstboom in een ruime pot komt te staan met voldoende aarde eromheen.  

 1. VOEDING

Met vloeibare kerstboom- of plantenvoeding in het water vallen er nog minder naalden van de boom. Zo komt hij zeker de gezellige feestdagen wel door. De juiste voeding is uiteraard verkrijgbaar bij ons in het tuincentrum.

Volg onze kerstboomverzorgingstips en geniet de hele eindejaarsperiode van een mooie, groene kerstboom!

Kerstboom kopen in Heist-op-den-berg

Woont u in de buurt van Hulshout, Aarschot, Antwerpen, Mechelen, Leuven, Diest, Geel, Lier of Keerbergen en bent u op zoek naar een tuincentrum in de buurt? Bezoek Tuincentrum Thiels in Heist-op-den-berg voor het mooiste aanbod aan kwaliteitsbomen!

Bekijk locatie

 

 

Toch geen fan van al die naalden? Dan is een prachtige kunstkerstboom iets voor u! U vindt een groot aanbod kunstbomen bij ons in het tuincentrum.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pot en kuipplanten verzorgen

Dit is hét moment om de vorstgevoelige kuip- en potplanten die je nu in de winterberging hebt staan te controleren en te verzorgen.

Lees meer...
10 tips voor een fleurige start van februari

Lees onze fleurige huis- en tuintips voor de maand februari.

Lees meer...
5 fijne fruitbomen

Maak er een fruitig voorjaar van en plant nu de mooiste en lekkerste fruitbomen. Wij zetten onze favorieten én een aantal fijne tips op een rijtje.

Lees meer...
 • Gratis bezorging vanaf €45,00
 • 4500m² tuinplezier
 • 7 dagen versgarantie
 • Ruim assortiment
 • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021