Hortensia watergeven

Het is bijna zomer: tijd om optimaal van de tuin, het balkon of het terras te genieten. Als uw harde werk betaalt zich nu uit in een bloeiende tuin met prachtige tuinplanten. Zorg ervoor dat u uw tuinplanten voldoende water geeft, vooral met de zonnige dagen en maanden op komst. De tuintopper die elk jaar weer super populair is: de hortensia (hydrangea). Wij geven u graag tips voor het juist water geven van de hortensia.

Wanneer hortensia watergeven

Hortensia’s houden van een lichtvochtige grond. Geef uw hortensia regelmatig water zodat de grond nooit uitdroogt. Wij raden aan om twee tot drie keer per week water te geven. Geef liever minder vaak veel water, dan regelmatig kleine beetjes. Zo traint u de wortels om diep te wortelen en raken de wortels niet lui. Vermijd elke dag een klein beetje water geven. Hiervan raken de wortels lui en zo krijgt u een ‘verwende’ plant.

Hortensia water geven - Thiels

Hortensia in pot water geven

Staat uw hortensia’s in pot, dan droogt de grond snel uit. Hortensia’s houden van een zonnige plek waar het ’s zomers lekker warm wordt. Bloempotten in de zon drogen snel uit, daarom is het van belang dat u het watergeven van de hortensia serieus neemt. Zorg ervoor dat u uw hortensia’s in pot om de dag tot elke dag water geeft. Let op dat er geen laagje water onderin de pot blijft staan, zo ontstaat wortelrot. Plant tuinplanten altijd in een bloempot met een gat in de bodem, of maak zelf een gat in de onderkant van de bloempot. Leer meer over deze zomertopper voor binnen en buiten in dit blog.

Hydrokorrels hortensia

Wilt u dat uw hortensia’s nooit teveel of te weinig water krijgen? Wij hebben de gouden tip:

  • Vul de pot vooraf met een laag hydrokorrels, dit zijn kleikorrels die water absorberen. Erg handig dus als u uw hortensia iets teveel water hebt gegeven. De kleikorrels zuigen het overtollige water op en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het aangeboden water.
  • Als u teveel water geeft, zuigen de hydrokorrels het water op. De korrels laten dat opgeslagen water weer los, zodra de wortels daarom vragen. Zo hoeft u minder vaak water te geven.
  • Vul de pot met een laag potgrond en plaats de hortensia in het midden van de pot.
  • Voeg nog meer potgrond toe en druk de aarde stevig aan.
  • Geef de plant regelmatig water en zorg dat de grond nooit uitdroogt.

Wist u dat hydrokorrels eeuwig meegaan? Is uw hortensia aan vervanging toe, dan hergebruikt u de hydrokorrels gewoon! Spoel de korrels af en ze zijn weer ready-to-go voor een nieuwe ronde.

Bekijk buitenpotterie

 

 

Hortensia soorten - Thiels

Koop de mooiste hortensia’s in Antwerpen

Woont u in de omgeving Antwerpen en wilt u ook genieten van mooie hortensia’s in de tuin? Wij hebben witte, roze, blauwe en rode soorten. Bekijk ons aanbod en kies uw favoriet. Wij verkopen ook hydrokorrels die u helpen bij het watergeven van de hortensia. Onze groenexperts helpen u graag bij het kiezen. Vraag ze gerust om advies over de standplaats, bloeiperiode, waterbehoefte en al uw andere vragen. Kom langs in Heist-op-den-Berg en geniet van ons zomeraanbod! Meer tips over hortensia's? U leest het in deze blog met 7 hortensiatips.

Bekijk openingstijden

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Plant nu wuivende siergrassen

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
  • Gratis bezorging vanaf €45,00
  • 4500m² tuinplezier
  • 7 dagen versgarantie
  • Ruim assortiment
  • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021