Gerbera: op de bloemenagenda in april

Algemene info

De Gerbera zorgt ervoor met zijn vrolijke en kleuren en frisse uitstraling dat ze de perfecte bloem is voor de maand april. De Gerbera kan alles zijn wat je wil: een prachtig pakketje pastels of felle primaire kleuren. De Gerbera blijft tussen de 10 à 20 dagen mooi en is erg populair door zijn gebruiksgemak.

De Gerbera bestaat uit heel veel kleine bloemetjes. De bovenste lintvormige bloemetjes bepalen de vorm. Het hart van de Gerbera bestaat ook uit kleine bloemetjes, die noemen we de buisbloemen. Een dubbelbloemige Gerbera heeft in haar hart ook weer (iets kortere) lintbloemen. Die zie je enkel van heel dichtbij, wat de meeste mensen zien is de bloemvorm die iedereen tekende toen hij/zij kind was. Een rond hartje met stralende leuke bloemblaadjes!

Herkomst? De Gerbera kan je in het wild vinden in Zuid-Afrika, heel Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. 

 

 

Verzorgingstips!

  • Gebruik een schone vaas en vul deze met schoon water. Als je alleen Gerbera's in de vaas zet, voeg dan het houdbaarheidmiddel toe of enkele druppels chloor. Drie druppels chloor in 1 liter water volstaat.
  • Snijd altijd een stukje van de onderkant van de steel af om wateropname te bevorderen.
  • Als de Gerbera's deel uit maken van een gemend boeket, zorg dan dat alle stelen schoon zijn en dat er geen blad in het water komt te hangen.
  • Zet de bloemen niet in de zon of op de tocht of bij een warmtebron.
  • Zorg ervoor dat er voldoende water in de vaas blijft, vul het water dus wanneer nodig bij.
  • Zorg ervoor dat de bloemen droog blijven en dat condensatie door temperatuurwisselingen voorkomen wordt.