Februari hyacinten maand!

Februari hyacinten maand!

Als er één bol is die nu als een dolle bloeit en ook nog eens heerlijk geurt, dan is het de hyacint. De voorjaarsbloeier is er in allerlei mooie en vrolijke kleuren: blauw, paars, roze, geel en wit. De grootste soorten kunnen bloemstelen van wel dertig centimeter hoog krijgen. Je kunt ze zowel binnen als buiten zetten en zo de somberste dagen flink opfleuren. Ze zijn nu volop verkrijgbaar in ons tuincentrum in Heist-op-den-berg.

Mooi in pot, bak, mand, vaas en de tuin

Hyacinten zijn er nu als snijbloem en met bol en al. Op vaas bloeien ze zo’n week, een pothyacint bloeit twee tot drie weken. Het is overigens de enige bloem die je samen met narcissen in een vaas kunt zetten, want een hyacint is ongevoelig voor het slijm dat narcissen afscheiden. Hyacintenbollen die je afgelopen najaar in de tuin hebt geplant bloeien in maart, april. Ze houden van een zonnige plek en goed gedraineerde grond. Heb je zware kleigrond? Meng er dan wat scherp zand of turf doorheen. Wanneer je ze in een bak of pot plant, moet je ervoor zorgen dat die drainagegaten in de onderkant heeft, zodat overtollig water weg kan lopen. Gebruik gewone potgrond. Als je de bakken buiten zet, bescherm ze dan wel tegen vorst of zet ze ’s nachts in de garage of schuur. Je kunt de hyacinten leuk combineren met winterviolen en kleine narcissen. De laatste trend is om hyacintbollen in te pakken met linnen linten, voor een nog vrolijker decoratie in huis. Ook heel leuk om ze zo cadeau te doen.

Leuk weetje over hyacinten

De blauwe hyacinten ‘Blue Jacket’ en de witte hyacinten ‘White Pearl’ waren in grote hoeveelheden aanwezig om het burgerlijk huwelijk van Willem-Alexander en Maxima in de Amsterdamse Beurs van Berlage op te sieren.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...
  • Gratis bezorging vanaf €45,00
  • 4500m² tuinplezier
  • 7 dagen versgarantie
  • Ruim assortiment
  • Mooiste tuincentrum van België 2020-2021